Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombaleves galuskával

60 perc
egyszerű
olcsó
6 adag
Hozzávalók
  • A leveshez:
  • olaj
  • 1 fej hagyma
  • 25 dkg gomba
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyem gyökér
  • 4 db burgonya
  • őrölt piros paprika
  • vegeta
  • 1 csipet őrölt bors
  • víz
  • A galuskához:
  • 5 ek liszt
  • 1 db tojás

Elkészítés

  1. Olajon megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát. Ezután hozzáadjuk a felkockázott gombát ezeket összepirítjuk. Mikor szépen összefonnyadtak, hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket megszórjuk őrölt piros paprikával, sóval, vegetával, borssal és összeforgatjuk. Ezután felöntjük vízzel és felforraljuk.
  2. Mikor már szinte minden zöldség puha elkészítjük a galuskát. Egy tálba lisztet teszünk, majd hozzá adunk egy tojást, sót és fokozatos víz hozzáadásával nokedli tésztát kavarunk belőle. A nokedlitésztát forrásba lévő vízbe szaggatjuk, majd leszűrjük és hozzáadjuk a kész leveshez. Igény szerint a nokedlit közvetlenül a levesbe is szaggathatjuk.

    GOMBA - EBÉDRE, VACSORÁRA >>> 

10 LAKTATÓ HÚSMENTES LEVES, AMI GARANTÁLTAN ELTELÍT! >>> 

Megjegyzés

Tejföllel a legfinomabb. - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek

Friss