Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombaleves galuskával

45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A gombaleves elkészítéséhez az olajon megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát. Ezután hozzáadjuk a felkockázott gombát és pároljuk egy kicsit. Mikor szépen összefonnyadt, hozzáadjuk a megtiszított és felkockázott zöldségeket.
  2. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, sóval, ételízesítővel, borssal és összeforgatjuk. Ezután felöntjük vízzel és felforraljuk. Mikor már szinte minden zöldség puha, elkészítjük a galuskát.
  3. Egy tálba lisztet teszünk, majd hozzáadunk egy tojást és sót, és fokozatos víz hozzáadásával nokedli tésztát kavarunk belőle.
  4. A nokedlitésztát forrásba lévő vízbe szaggatjuk, majd leszűrjük és hozzáadjuk a kész leveshez. Igény szerint a nokedlit közvetlenül a levesbe is szaggathatjuk. 

Megjegyzés

Az ősz legkedveltebb hozzávalója nálunk a gomba. - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek

Friss