Előkészítés: A pezsgőt behűtjük. A gombát megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk. A hagymát és a burgonyát megtisztítjuk, felaprítjuk.
Elkészítés: Felforrósítjuk a vajat, és megpirítjuk benne gombát. Félretesszük. A tálba tesszük a hagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a burgonyát, kissé ezt is megpirítjuk, és felöntjük a zöldséglevessel. Fedő alatt kb. 20 percig főzzük. A levesbe tesszük a gomba kétharmadát, merülőmixerrel összetörjük. A levest a tejszínnel, sóval, borssal, a szójaszósszal ízesítjük, és felforraljuk. Belekeverjük a maradék gombát, és bazsalikomlevélkékkel megszórva tálaljuk. A hideg pezsgőt kortyoljuk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre