Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombakrémleves szárított erdei gombákból és zöldségből

45 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 evőkanál szárított rókagomba (por)
  • 4 evőkanál szárított vargánya (előtte beáztatni)
  • 4 db karcsú sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • majoránna
  • olaj
  • 1,2 dl tejszín
  • 1 kávéskanál rizsliszt
  • A tetejére:
  • zsemlekocka (crouton)

Elkészítés

Elkészítés: A hagymákat apróra vágom, és egy lábosban, kevés olajon megdinsztelem. A megpucolt, karikákra vágott répákat hozzáadom, és tovább kevergetem, majd sózom, borsozom, majoránnával ízesítem, belekeverem a rókagombaport és a beáztatott, leszűrt vargányát, 1,5 l vízzel felengedem. Lassan forralom a zöldségek puhulásáig. A folyadékot pótolom.

A tejszínt egy pohárban a rizsliszttel összekeverem, majd a leveshez adom. Leveszem a tűzről, és botmixerrel az egészet pépesítem.

Tálaláskor zsemlekockát szórok a tetejére, és tejszínpöttyökkel díszítem.

Ezek is érdekelhetnek

Friss