Elkészítés:
1.) A gombát megmossuk, megtisztítjuk, felszeleteljük.
2.) A gombát egy mélyebb lábasba tesszük, felöntjük annyi vízzel, ami épp, hogy csak ellepi, megfűszerezzük sóval, borssal, (aki szereti, erőleveskockával :-)), és puhára főzzük. (Nagyon hamar elkészül!)
3.) A leveshez adjuk a krémsajtot, és botturmix segítségével az egészet krémesre turmixoljuk. (Ha azt szeretnénk, hogy sűrűbb legyen a leves, tegyünk bele 2 púpozott evőkanál lisztet, és turmixoljuk simára). Szűrőn átszűrjük a levest egy másik lábasba (így sokkal selymesebb lesz), majd megrottyantjuk. Petrezselyemmel, reszelt sajttal megszórva, forrón tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre