Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombakrémleves gazdagon

45 perc
bonyolult
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg vargánya gomba
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • kb. 2 csipet só
  • 1 mokáskanál pirospaprika
  • 1 nagy késhegynyi őrölt fehérbors
  • 2-3 db sárgarépa reszelve
  • 2-3 db nagyobb burgonya vékonyra szeletelve
  • 2 dl főzőtejszín
  • A díszítéshez:
  • petrezselyemzöld

Elkészítés

Elkészítés: 1. A gombát alaposan megmossuk, felkockázzuk.

2. A vajat megolvasztjuk, majd a felkockázott vöröshagymát rádobjuk, és üvegesre pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával.

3. A gombát, a sárgarépát és a burgonyát a hagymára tesszük, majd annyi vizet öntünk hozzá, amennyi félig ellepi. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Puhára főzzük.

4. Összeturmixoljuk, miközben a tejszínt a levesbe csurgatjuk. Ezt követően visszatesszük a levest a tűzhelyre, és egyet rottyantunk rajta, majd levesszük a tűzhelyről. Szükség esetén tejjel hígíthatjuk, készre ízesítjük a levest sóval, borssal ízlésünk szerint.

5. Petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss