Elkészítés: A gombát megtisztítottam, gorombára vágtam. A hagymát finomra aprítottam. A kétféle olajon a bazsalikom kivételével a többi fűszerrel 4-5 perc alatt megpirítottam a gombát. Kissé hűlni hagytam, majd a tejföllel, a tojással, a bazsalikomlevelekkel, amelyek közül 6-ot félretettem a tetejére, botmixerrel krémmé turmixoltam.
A kis tortaformák alját sütőpapírral béleltem. A sütőt 180 fokra előmelegítettem.
A leveles tésztát kissé kinyújtottam, és desszertes tányér segítségével 6 akkora körlapot vágtam ki belőle, amelyekkel kényelmesen kibéleltem az előkészített formákat.
A tölteléket egyenletesen szétosztottam bennünk, a jó meleg sütőben 15-18 perc alatt aranylóra sütöttem. Azon melegében tálaltam.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre