A megtisztított gombákból kicsavarjuk a szárat és más ételhez használjuk fel. A gombafejeket megmossuk, besózzuk és kivajazott tűzálló tálba helyezzük. Forró sütőben 5 percig sütjük. Közben elkészítjük a sajtmártást. Ehhez a tejfölben elkeverjük a tojássárgáját és a reszelt füstölt trappista sajtot. Kis lángon, állandó keverés mellett összemelegítjük, fehér borssal fűszerezzük. A sajtkrémet a gombakalapokba kanalazzuk és további 10-15 percre visszatoljuk a sütőbe. Közben a toastkenyereket szárazon megpirítjuk, bedörzsöljük a fokhagymával, majd megkenjük a maradék vajjal. Átlósan kettévágjuk, és ráhelyezünk 1-1 sajtkrémes gombát.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!