Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombagulyás zöldségekkel

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Vajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát és a megtisztított, apróra szeletelt fokhagymát. Adjuk hozzá a csíkokra vágott gombát, majd pároljuk 15 percig. A sárga- és fehérrépát, valamint a zellert vastagon reszeljük le, majd adjuk a gombához.

Ízesítsük pirospaprikával, borssal és a felszeletelt paradicsommal. A keveréket pároljuk meg, szórjuk meg liszttel, és állandó kevergetés közepette pirítsuk 2 percig. Öntsük rá a vizet, sózzuk meg, majd főzzük 10 percig, ha friss gombából készítjük, akkor tovább. Ízlés szerint ízesítsük friss vagy szárított zöld fűszerekkel.

Megjegyzés

Nagyon finom apróra vágott petrezselyemzölddel, de kanalazhatunk rá egy kis tejfölt is. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss