hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gomba görögösen

MME MME
1 4.1/5
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 50 dkg gomba,
  • 5 dkg vaj,
  • 1 citrom leve,
  • só,
  • bors
  • A mártáshoz:
  • 5 dkg kapribogyó,
  • kevés liszt,
  • vaj,
  • 2 dl hús- vagy csontlé,
  • 3 evőkanál tejföl

Elkészítés

Elkészítés: A megtisztított gombát nagyobb tálba tesszük, megöntözzük a felolvasztott vajjal, megsózzuk-borsozzuk, s két órát állni hagyjuk. Közben elkészítjük a mártást. Világosbarna vajas mártásba tesszük az összevagdalt kapribogyót, keveset pároljuk. Feleresztjük a hús- vagy csontlével, belekeverjük a tejfölt és felforraljuk. A két óra elteltével a gombát előmelegített sütőben nyolc-tíz perc alatt szép pirosra sütjük. Meleg tálra rakjuk, meglocsoljuk a citromlével, s a kaprimártással tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek