Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gomba és tojásfasírt petrezselymes újkrumplival

60 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
  • A gombafasírthoz:
  • 1/2 kg csiperke gomba
  • 1 tojás
  • 2 db szikkadt zsömle
  • 1 kis fej hagyma
  • 1/2 csomag petrezselyemzöld
  • 2 evőkanál olaj
  • zsemlemorzsa
  • bors
  • Tojásfasírthoz:
  • 4 keményre főzött tojás
  • 1 tojás
  • 2 db szikkadt zsömle
  • 1 kis fej hagyma
  • 1/2 csomag petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál mustár
  • zsemlemorzsa
  • bors
  • olaj a kisütéshez
  • 70 dkg apró újkrumpli
  • 1/2 csomag petrezselyemzöld
  • kevés olaj

Elkészítés

A gombát megmosom, apróra összevágom. A hagymát kis kockára vágom és 2 ek. olajon világosra pirítom, ráteszem a gombát, sózom, borsozom és addig párolom, amíg a levét elfőtte.

Amikor kihűlt, hozzáadom a beáztatott és kifacsart zsömléket, a tojást az apróra vágott petrezselyemzöldet, teszek bele annyi prézlit, hogy jól formálható masszát kapjak, ha kell még sózom, borsozom, jól eldolgozom. Gömböket formázok, ellapítom, majd prézlibe forgatom.

A keményre főtt tojások sárgáját egy tálban villával összetöröm, a fehérjét apró kockákra vágom, belereszelem a hagymát, hozzáteszem az áztatott, kifacsart zsömléket, a nyers tojást, a mustárt és az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd sózom, borsozom és szórok bele 1-2 evőkanál zsemlemorzsát. Jól összedolgozom, gömböket formálok, ellapítom és prézlibe forgatom.

Bő olajban kisütöm a fasírtokat, petrezselymes újkrumplival és friss salátával tálalom, amire fokhagymás, joghurtos öntetet teszek.

Megjegyzés

Hús nélküli ebéd, de laktató és nagyon finom. - kovacsagi58

Ezek is érdekelhetnek

Friss