Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gomba édesen

15 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 1/2 kg darált keksz
  • 25 dkg margarin
  • 1 darab rumaroma
  • 15 dkg porcukor
  • 1,5 dl tej
  • baracklekvár annyi,hogy formálható legyen
  • 1 csomag babapiskóta
  • 1 csomag csokoládé puding
  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag gesztenye massza
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • ízlés szerint rumaroma
  • cukrozott kakaópor a hempergetéshez

Elkészítés

  1. Egy kisméretű teaszűrőt kivizezünk, és belenyomkodjuk a tésztát, majd kiöntjük belőle és kb. 1/2 -3/4 órát állni hagyjuk.
  2. A pudingot megfőzzük a 2,5 dl tejben, sűrű masszát kapunk, amit állandó keverés mellett kihűtünk.
  3. A porcukrot a vajjal kikeverjük, hozzáadjuk a rumot, az áttört gesztenyemasszát és végül az egészet a pudinggal összeturmixoljuk.
  4. Megtöltjük vele a gombafejeket és mindegyik közepébe fél babapiskótát szúrunk. Lábuknál fogva cukrozott kakaóba forgatjuk a kalapjukat.

Ezek is érdekelhetnek

Friss