Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gölödinleves II.

45 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A leveshez:
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 zellerlevél vagy 1/4 zellergumó
  • 1 teáskanál házi paprikakrém
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 db leveskocka
  • 1 teáskanál. ételízesítő
  • A gombóchoz:
  • 40 dkg főtt, áttört burgonya
  • 1 db tojás
  • 4 evőkanál finomliszt

Elkészítés

Elkészítés: Először a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, gerezdekre vágjuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, a levét félretesszük. A krumplit összetörjük, hozzákeverjük a lisztet és a tojást. Vizes kézzel gombócokat formálunk.

A leveshez a vöröshagymát apróra vágjuk, olajon átfuttatjuk, pirospaprikával megszórjuk, 2-3 dl vízzel felöntjük. Beletesszük a megtisztított, karikákra vágott zöldségeket, a fokhagymát, a leveskockát, a paprikakrémet és ételízesítőt, fűszerezzük sóval, borssal. A leszűrt krumpli levét hozzáöntjük.

Amikor megpuhultak a zöldségfélék, a gombócokat belefőzzük. Amikor feljönnek a leves tetejére, 2-3 perc múlva készen van. Finom, kiadós leves.

Ezek is érdekelhetnek

Friss