Elkészítés: Először a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, gerezdekre vágjuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, a levét félretesszük. A krumplit összetörjük, hozzákeverjük a lisztet és a tojást. Vizes kézzel gombócokat formálunk.
A leveshez a vöröshagymát apróra vágjuk, olajon átfuttatjuk, pirospaprikával megszórjuk, 2-3 dl vízzel felöntjük. Beletesszük a megtisztított, karikákra vágott zöldségeket, a fokhagymát, a leveskockát, a paprikakrémet és ételízesítőt, fűszerezzük sóval, borssal. A leszűrt krumpli levét hozzáöntjük.
Amikor megpuhultak a zöldségfélék, a gombócokat belefőzzük. Amikor feljönnek a leves tetejére, 2-3 perc múlva készen van. Finom, kiadós leves.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre