Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Goji bogyós-levendulás piskóta

90 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet és a tejfölt összekeverjük egy tálban. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét behűtjük. A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot a tejes-tejfölös keverékbe keverjük, majd lassan adagolva hozzáadjuk a búzadarát is úgy, hogy a massza sűrű, de még enyhén folyós legyen. Kb. 30-50 percre félretesszük.
  2. Pihentetés után hozzáadjuk a felkockázott almát vagy körtét, a citrom reszelt héját, a goji bogyót, a levendulát és a mazsolát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és fellazítjuk vele a búzadarás keveréket.
  3. A masszát egy 15x20 cm-es, kivajazott sütőformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 50-60 perc alatt aranybarnára sütjük.
  4. Még forrón meglocsoljuk a levendulasziruppal, és ízlés szerinti ehető virágokkal díszítjük. 

Megjegyzés

A levendulaszirupot saját levendulából házilag készítettem, de a goji bogyó is saját termésből való. Bio boltban mindkettő kapható. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss