Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szuperegészséges, mégis krémes és könnyű - isteni sütemény tojás, liszt és cukor nélkül!

Törekedjünk arra, hogy amit megeszünk, valóban a táplálékunk legyen, teljes értékű, egészséges és természetes, még akkor is, ha egy süteményről van szó.

Sokszor érzek késztetést néhány reklám, cikk hallatán hogy a fejekben egy kis rendet tegyek. Mi is a különbség az élelmiszerek és a táplálékok között?

Csak a szavak pontos jelentésére kellene koncentrálni. Az élelmiSZER hallatán nekem rögtön a feldolgozott, nem feltétlenül az egészségünket szolgáló ipari termékek jutnak eszembe. Rá is kerestem, hogy az én logikámnak van-e alapja. A következő definíciót  találtam: Élelmiszer: minden olyan feldolgozott, részben feldolgozott vagy feldolgozatlan anyagot vagy terméket jelent, amelyet emberi fogyasztásra szánnak, illetve amelyet várhatóan emberek fogyasztanak el. Míg a táplálék számomra tiszta, egyszerű, természet adta kincseket jelenti, melyek a testünket táplálják.

Ezért kell törekednünk arra, hogy amit megeszünk, igazi táplálékunk legyen, még akkor is, ha „csak” egy desszertről van szó.

Goji bogyós datolya-banán torta >> 
Még több cikk és recept házigazdánktól >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss