hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

 Goji bogyós datolya-banán torta (paleo recept)

45 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • Az alaphoz:
  • 20 dkg mandula vagy kesudió vagy vegyesen (beáztatva, lehéjazva, megszárítva)
  • 10 dkg mazsola
  • 5 dkg goji bogyó
  • 10 dkg datolya
  • 4 dkg kakaóvaj
  • 3 dkg kakaópor (20-22%-os)
  • 1 tk vaníliaőrlemény
  • A krémhez:
  • 2-3 érett közepses banán
  • 5 dkg kókuszzsír
  • 1/2 mk vaníliaőrlemény
  • 1/2 citrom lereszelt héja
  • 2 tk citromlé
  • 1/3 mk agar-agar

Elkészítés

  1. A datolyát, mazsolát és goji bogyót beáztatjuk 2-3 órára, majd aprítóban pépesítjük. Akkor jó, ha sűrű, lekvárszerű masszát kapunk.
  2. A magok felét finomra daráljuk, a felét pedig késsel felaprítjuk darabosra.
  3. A kakaóvajat vízgőz felett felolvasztjuk, majd a masszához keverjük. A vaníliaőrleményt és a kakaport a magokhoz keverjük, majd a masszába öntjük, és jól összegyúrjuk. A „tésztát” egy sütőpapírral bélelt tortaformába egyenletesen elsimítjuk.
  4. A kókuszzsírt felolvasztjuk, majd a banánnal (szobahőmérsékletű), vaníliával, a citromlével és a citromhéjjal összeturmixoljuk. Az agar-agart fél dl vízben felfőzzük, majd a banánkrémhez keverjük. A masszát az alapon elsimítjuk, majd 2-3 órát hűtőszekrényben pihentetjük.
A banánkrém helyett készíthetünk avokádókrémet is a tortára. Ez esetben 2 közepes avokádó húsát, 2 teáskanál citromlevet, 5dkg olvasztott kókuszzsírt 10dkg datolyát és fél mokkáskanál agar-agart használunk a banánkrém elkészítése szerint.

Ezek is érdekelhetnek

Friss