Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gofri vajas spárgával, lágy tojással

default user icon
MME
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sajtot lereszeljük, a bacont megsütjük, a 6 dkg vajat felolvasztjuk. 2 db tojás elkeverünk a tejjel. A kukoricalisztet elvegyítjük az 1 ek cukorral, 1 tk sóval, a sütőporral és egy kevés morzsolt rózsaborssal, majd a tojásos tejhez adjuk. Végül beledolgozzuk a bacont és az olvasztott vajat.
  2. A felhevített gofrisütőt vékonyan megkenjük vajjal, és a tésztamasszából adagonként gofrikat sütünk.
  3. A maradék 4 db tojást lágyra főzzük kb. 4 perc alatt.
  4. A spárgasípokat a vastag végek eltávolítása után az alsó harmadukon meghámozzuk, és 1 csipet cukorral bőven vizet forralunk. Előfőzzük benne a spárgát 2 perc alatt, majd lecsepegtetjük és a felhevített 3 ek vajon megfuttatjuk. Közben megszórjuk tengeri sóval.
  5. A gofrikat a lágy tojással és a vajas spárgával együtt, adagonként tálaljuk.

Megjegyzés

Süsd meg reggelire ráérős kora nyári vasárnapokon, és tunkold a lágy tojásba a spárgát!
Fagyasztott zöld spárgával is elkészítheted. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss