Elkészítés: A cipó tetejét levágjuk, a belét kivájjuk, a kivájt cipót sütőben vagy mikróban felmelegítjük. A húsos szalonnát és az újhagymát vékony csíkokra vágjuk, a tésztát forrásban lévő bő sós vízben nem túl puhára főzzük, majd leszűrjük és jól lecsöpögtetjük. Egy lábosban felforrósítjuk a vajat, megfuttatjuk benne a hagymát meg az újhagymát, hozzáadjuk a húsos szalonnát, majd hozzákeverjük a tejszínt és a főzőtejszínt, azután beleforgatjuk a tésztát. Szerecsendióval, sóval, borssal fűszerezzük, jól összekeverjük, végül a a cipóba töltjük, és így tálaljuk. Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre