Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gnocchi paradicsomszósszal (gm)

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A gnocchihoz:
  • 34 dkg burgonya
  • 1 db tojás (2 ha kisebbek)
  • 27 dkg gluténmentes zabpehelyliszt + a nyújtáshoz
  • 4 dkg tápióka keményítő
  • 1/2 teáskanál só
  • A szószhoz:
  • 3 dl paradicsomszósz
  • 10 dkg mozzarella
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk só
  • ¼ tk bors
  • 1 tk őrölt bazsalikom
  • 2 ek olíva olaj

Elkészítés

  1. A burgonyát megfőzzük, és krumplinyomóval pürésítjük. Egy tálban kimérjük a zablisztet, a tápióka keményítőt és a sót. Hozzáadjuk a tojást és a burgonyát, majd ruganyos tésztát gyúrunk belőle.
  2. A tésztát 2 -3 részre osztjuk, és liszttel megszórt munkalapon kb. 1,5 - 2 cm átmérőjű rudakat sodrunk belőle, majd 2 cm-es darabokra vágjuk őket. Végül pedig villával kicsit lenyomkodjuk.
  3. Egy nagyobb fazekat megtöltünk 3/4-ig vízzel, és feltesszük forrni. Amikor a víz felforrt hozzáadunk 1 ek olajat és 1 tk sót.
  4. A gnocchi felét forró vízbe dobjuk, és kb. 4 perc alatt megfőzzük. Feljönnek a víz tetejére, amikor elkészülnek. Egy szűrővel kiszedjük őket a vízből, majd a tészta másik felét is megfőzzük.
  5. A fokhagymát átnyomjuk fokhagymanyomón, és 2 ek olíva olajon megdinszteljük. Ráöntjük a paradicsomszószt, hozzáadjuk a sót, a borsot és a bazsalikomot. Addig főzzük, amíg forrni kezd.
  6. A gnocchit egy kisebb tepsibe tesszük, ráöntjük a paradicsomszószt, és összekeverjük vele. A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, majd 200 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük.

Videó! Így késztheted el a gluténmentes gnocchit paradicsomszósszal! >>> 

A 9 LEGJOBB GNOCCHI, AMINEK EGY OLASZ IS ELKÉRNÉ A RECEPTJÉT >>> 

Ezek is érdekelhetnek