Gnocchi aszaltparadicsom-mártással

90 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A mártáshoz:
  • 1 db hagyma
  • olíva olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 8-10 db aszalt paradicsom
  • 5 dl paradicsomlé
  • bors
  • 10 dkg krémsajt
  • 2 marék bazsalikomlevél
  • A gnocchihoz:
  • 50 dkg krumpli
  • 1 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • A tetejére:
  • reszelt sajt
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Az aszaltparadicsom-mártáshoz a hagymát apróra vágjuk, és megpirítjuk az olajon. Rányomjuk a fokhagymát, összekeverjük, hozzáadjuk a felcsíkozott aszalt paradicsomot, majd felöntjük a paradicsomlével.
  2. Felforraljuk, kissé megsózzuk, megborsozzuk, és pár percig főzzük, amíg besűrűsödik. Elkeverjük benne a krémsajtot és az apróra vágott bazsalikomleveleket. Ha kell, tovább sózzuk.
  3. A gnocchihoz a krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük. Teljesen kihűtjük, összetörjük, hozzákeverjük a tojást és 1 tk sót, majd annyi liszttel összegyúrjuk, hogy kicsit ragacsos, közepesen kemény tésztát kapjunk. Mogyorónyi darabokat tépünk belőle, oválisra formázzuk, és lisztezett felületre gyűjtjük.
  4. Lobogó, sós vízben, több kis adagban kifőzzük. Amikor feljön a víz tetejére, további egy percig főzzük, majd a mártásba forgatjuk. Reszelt sajttal megszórva azonnal tálaljuk.  


Megjegyzés

Télen részt vettem egy sajtkészítő workshopon, ott egy ehhez nagyon hasonló ételt kaptunk ebédre, természetesen házi sajttal. Hazamentem és reprodukáltam, abbahagyhatatlan! - bluesun

Ezek is érdekelhetnek

Friss