Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gnocchi (alaprecept)

MME MME
60 perc
bonyolult
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A házi gnocchihoz megmosott krumplikat egy lábasba tesszük és felöntjük vízzel. Puhára főzzük. Várjunk amíg kézmelegre hűlnek.
  2. Meghámozzuk a krumplikat, és összetörjük őket.
  3. Kiborítjuk egy deszkára, megszórjuk a liszttel, a sóval és a sárgájával. Gyors, lágy mozdulatokkal összedolgozzuk a tésztát. 4 felé vágjuk.
  4. Lisztezett felületen hosszúkásra sodorjuk a tésztákat és kis darabokat vagdosunk le belőle. Ezeket egy villa segítségével megdíszíthetjük, de ez opcionális.
  5. Gyöngyöző sós vízben kifőzzük a gnocchikat, ha a felszínre jöttek, szűrőkanállal kiszedjük őket. Ne főzzük őket tovább! Tetszőleges szósszal kínáljuk.

nézd meg videón, hogyan készül at eredeti olasz házi gnocchi!

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss