Az újhagymát és a sárgarépát nagyobb darabokra vágom, a fokhagymát felaprítom és a többi zöldséggel, valamint a karikára vágott kolbásszal egy lábasban, némi zsiradékon megpirítom, majd felöntöm vízzel, sózom, borsozom, és fedővel lefedve puhára főzöm a zöldségeket.
Ha a zöldségek megpuhultak a keményítőt feloldom egy dl hideg vízben, hozzákeverem a tejfölhöz, megszórom fűszerpaprikával, szedek hozzá a leves levéből 3-4 evőkanállal, csomómentesre kavarom és lassú kevergetés mellett a leveshez adom. Újraforrásig főzöm, majd forrón tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre