Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gluténmentes zabpelyhes minilinzer

45 perc
egyszerű
költséges
5 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálban összekeverjük a zabpelyhet, a rizslisztet és az aprított mandulát, majd hozzákeverjük a fűszereket és a reszelt citromhéjat.
  2. Egy másik tálban lereszeljük a megtisztított almát, és összekeverjük a kókuszolajjal és a datolyasziruppal. Összekeverjük a két masszát, és alaposan összegyúrjuk. A tésztából golyónyi darabokat veszünk ki, gombócokká gyúrjuk, majd lelapítva sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 
  3. Mindegyik közepébe mélyedést fúrunk, és megtöltjük eperlekvárral. Végül 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

    GLUTÉNMENTES FINOMSÁGOK >>> 

Megjegyzés

Ez a kis minilinzer kiváló tízóraihoz, délutáni nasinak vagy reggelinek, de fogyaszthatod főétkezés után is. Száraz, mint általában a linzerfélék és ez a változat kevés zsiradékot is tartalmaz - így egészségesebb. Én imádom a szárazabb sütiket, kekszeket, de ha te nem annyira szereted a szárazabb süteményeket, fogyaszthatod tejszínhabbal, még egy kis lekvárral, vaníliakrémmel vagy bármivel, amit szeretsz:) - vitaik

Ezek is érdekelhetnek

Friss