A burgonyát alaposan megmossuk, és héjában puhára főzzük. Tipp: mikrohullámú sütőben 8-10 perc alatt elkészül. Ehhez a megmosott krumplikat egy tányérra tesszük, lefedjük egy műanyag fedővel és 900 W-on 8-10 perc alatt puhára „főzzük".
A krumpli héját még melegen eltávolítjuk, és a margarinnal pürésítsük, majd hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a zabpehelylisztet, a sót, majd rugalmas tésztát gyúrunk belőle.
A tésztából pici darabokat csípünk, és a két tenyerünk között nudlikat sodrunk belőle.
Egy nagy lábasban felforraljuk a vizet, beleteszünk egy kevés sót, majd a nudlikat 1-2 percig főzzük. Nem szabad túl sokáig főzni, mert könnyen szétfő.
Kevés olajon aranybarnára pirítjuk a zabpehelydarát, és megforgatjuk benne a lecsepegtetett nudlikat.
Egy tartalmas leves után második fogásként a nudli tökéletes választás lehet. Mi most elkészítettük gluténmentes, vegán változatban, zabpehelyliszttel, pirított zabpehelydarába forgatva. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!