Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gluténmentes vargabéles

60 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A gluténmentes vargabéles elkészítéséhez a csicseriborsós cérnametéltet bő, enyhén sós vízben al dentére (fontos, hogy ne főzzük nagyon puhára, mert sütés közben még puhul) főzzük a csomagoláson található utasítás szerint, leszűrjük, folyóvíz alatt átmossuk, és alaposan lecsepegtetjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral  habosra keverjük, rászórjuk a reszelt citrom héját, hozzáadjuk  a túrót és összekeverjük.
  3. Hozzáadjuk a tésztát, majd a tojáshabot óvatosan beleforgatjuk egy spatulával. Egy közepes méretű tepsit kikenünk vékonyan vajjal, és belesimítjuk a túrós tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. 

    Tipp: Koháriné Szabó Éva gluténmentes receptjeit megtalálod weboldalán, a Gluténmentes Íz-lik blogon.

Ezek is érdekelhetnek