A száraz hozzávalókat kimérjük egy tálba, hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Szobahőmérsékleten 15 percet pihentetjük.
A tésztát 5 egyenlő részre osztjuk, belőle bucikat formázunk. Rizsliszttel megszórt felületen a bucikból egész vékony köröket nyújtunk. Ha szükséges, nyújtás közben a lapok alá rizslisztet szórunk.
Zsiradék nélkül, forró palacsinta sütőben megsütjük a tortilla lapok mindkét oldalát. A sütési idő oldalanként kb. 30 másodperc.
Vigyázzunk, ne süssük túl, mert könnyen kiszárad és nem lehet tekerni. A megsült lapokat felhasználásig tegyük két tányér közé, így biztosan nem keményedik meg.
Egy alap tortilla lap számtalan módon használható fel. Készülhet belőle töltött tortilla, burrito, enchilada,
quesadilla is. Akkor tudjuk a megsült lapokat tetszés szerint tekerni, csavarni, tölteni, ha azokat nem sütjük túl, mert akkor biztosan törni fog. Érdemes a megsült lapokat tányérra szedni és még forrón egy másik tányérral letakarni. - Gluténmentes Íz-Lik
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!