Gluténmentes töltött cukkini

55 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A szeletelt zabot bő, enyhén sós vízben kb. 15 perc alatt roppanósra főzzük, majd egy szűrőbe öntjük, és folyó víz alatt átmossuk, lecsepegtetjük.
  2. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és megdinszteljük.
  3. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a darált húst, a fűszereket, és egy serpenyőben puhára sütjük.
  4. Hozzákeverjük a lecsepegtetett zabot.
  5. A cukkiniket megmossuk, hosszában félbevágjuk, kikaparjuk a belsejét, és megtöltjük a darált húsos töltelékkel.
  6. Enyhén kiolajozott tűzálló tálba tesszük a cukkinihajókat, meglocsoljuk a tetejüket fejföllel, majd gazdagon megszórjuk reszelt sajttal.
  7. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. 

Megjegyzés

A rakott, töltött ételekkel soha nem foghatunk mellé. Nálunk ezúttal a cukkini került éppen sorra, de természetesen a cukkini helyett választhatunk zsenge tököt (akár sütőtököt), padlizsánt vagy édesburgonyát is. A gazdagon fűszerezett darált húst most szeletelt zabbal lazítottuk, a tetejét pedig természetesen megszórtuk reszelt sajttal.  - MME

Ezek is érdekelhetnek