Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tiramisu gluténmentesen

45 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A babapiskótához a cukrot kemény habbá verjük a tojásokkal, majd óvatosan hozzáforgatjuk a lisztkeveréket.
  2. Készíthetjük a piskótákat babapiskóta sütőformában, de forma híján a masszát nyomózsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe babapiskóta alakú csíkokat nyomunk. Lehet, hogy így az alakja nem lesz tökéletes, de az íze kárpótol a formáért.
  3. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük a piskótákat.
  4. A krémhez a mascarponét habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáöntjük a tejszínt és ismét habosra keverjük. (Szükség esetén, ha úgy érezzük, hogy nem elég kemény a krém, adjunk hozzá habfixáló port.)
  5. A kihűlt piskótákat kávéba mártjuk, rétegezzük a krémmel. Összeállíthatjuk hagyományos módon tálban, de ha elég stabil a krém, tornyozhatjuk tányérra is.
  6. Pár órára hűtőbe tesszük, hogy alaposan összeérjenek az ízek.

Nézd meg videón, hogy készül a gluténmentes tiramisu:

Tipp: Kohári Éva gluténmentes receptjeit megtalálod weboldalán, a gluténmentes íz-lik blogon.

Ezek is érdekelhetnek

Friss