Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pont olyan lesz, mint az eredeti! Így készítsd el kedvenc süteményedet gluténmentesen

default user icon
MME
A gluténérzékenység egyik komoly kihívása, hogy kedvenc édes és sós tésztáink receptjét újra kell gondolnunk. Felcsiki Tünde, a Mindmegette mentes szakértője most ehhez ad néhány tuti tippet.

"Kedves Tünde! Van valami titka a gluténmentes tészta elkészítésének? Eddig akárhányszor nekifutottam, borzalmas lett a végeredmény."

A gluténmentes tészta elkészítése kezdetben mindenkinek nehézséget okozhat, mivel a gluténmentes lisztek sajátossága, hogy nem tartalmazzák azokat az összetevőket, amelyek rugalmasságot biztosítanának a tésztának.

Így az összetevők pontos kiválasztása és a tészta elkészítési módja odafigyelést igényel. A jó hír az, hogy van megoldás: tésztáink elkészítéséhez használjunk - megfelelő mennyiségben -természetes állagjavítókat( útifűmaghéj, chia mag, almarost, agar-agar )

- A legjobb eredmény érdekében, egy tálba szitáljuk össze a gluténmentes liszteket, így szellősebb lesz a lisztkeverék.

- Minden elkészítési fázisban pihentessük a tésztát, hogy össze tudjanak érni az alapanyagok.

- Mindig kézmeleg zsiradékot használjunk, és a tojást hívjuk segítségül, ha stabilizálni, tapasztani, vagy lazítani szeretnénk.

Így érhetjük el azt, hogy a végeredmény az eredetihez hasonló legyen.

SZUPER TÍZÓRAI TIPPEK GLUTÉNÉRZÉKENY GYEREKEKNEK >>> 
EBBŐL A GLUTÉNMENTES LISZTBŐL ÉRDEMES RÁNTÁST KÉSZÍTENI! >>> 
FELCSIKI TÜNDE TIPPJEI ÉS RECEPTJEI >>> 
FELCSIKI TÜNDE BLOGJA >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss