Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Melyik gluténmentes tésztából a legjobb a bolognai? A szakértő válaszol!

Melyik gluténmentes tésztával próbálkozzak, ha bolognait szeretnék főzni? Erre a kérdésre adott választ Felcsiki Tünde, a Mindmegette szakértője mentes témában.

Kedves Tünde! Melyik gluténmentes tésztával próbálkozzak, ha bolognait szeretnék főzni? 

Most már igen széles választékban kapható gluténmentes tészta a boltokban. A bolti tészták közül próbálja ki a kölestésztát, rizstésztát és hajdinatésztát.

A gm tészták intenzívebb ízűek és hamarabb is kiszáradhatnak. A tészta főzésekor ezért vegyük figyelembe az alábbiakat:

- mindig annyi tésztát főzzünk ki, amennyit el is fogyasztunk, ha mégis marad, akkor lefedve tároljuk.

- a sós főzővízbe szórjunk oregánót vagy bazsalikomot.

- a bolognai mártásunkat fűszerezzük intenzívebben és készítsük hígabbra.

- tésztától függően a főzési idő eltérő lehet, ezért érdemes többször kivenni egy-egy darabot és megkóstolni.

Kérdésedet írd meg a mindmegette@mindmegette.hu e-mail címre!

EBBŐL A GLUTÉNMENTES LISZTBŐL ÉRDEMES RÁNTÁST KÉSZÍTENI >>> 
TÉLI ENERGIAGOLYÓ SÜTÉS NÉLKÜL - EBBŐL AZ ÉRZÉKENYEK ÉS A DIÉTÁZÓK IS EHETNEK >>> 
ÍGY KÉSZÍTSD EL KEDVENC SÜTEMÉNYEDET GLUTÉNMENTESEN >>> 
FELCSIKI TÜNDE TIPPJEI ÉS RECEPTJEI >>> 
FELCSIKI TÜNDE BLOGJA >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss