Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gluténmentes sütőporos fánk

45 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • 20 darabhoz:
  • 25 dkg Schär Mix B liszt
  • 2 ek porcukor
  • 1 db tojás (nagy)
  • 2 dl tejföl
  • 1/2 cs sütőpor (6 gramm)
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 1 ek rum
  • kb. 5 dl étolaj a sütéshez

Elkészítés

  1. A porcukorhoz hozzáadjuk az egész tojást, a tejfölt, a rumot, és a vaníliaaromát, majd keverjük alaposan összekeverjük. A lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával elvegyítjük, majd hozzászitáljuk a tejfölös-cukros keverékhez.
  2. Kikeverjük, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. (Ha túl lágy lenne, akkor még adjunk hozzá egy kevés lisztet)
  3. Lisztezett felületen kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, és egy 8 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk, majd kiszúrjuk a közepét. (A visszamaradt tésztát szintén gyúrjuk össze, és szaggassuk ki)
  4. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd amikor már elég forró, belehelyezünk pár darab fánkot, mérsékeljük a lángot, és kisebb hőfokon elkezdünk sütni. Sütés közben többször átfordítjuk a fánkokat, hogy egyenletesen szép pirosra süljenek.
  5. A kész fánkokat papírtörlőre szedjük, ami a felesleges olajat felszívja. (a fánk sütés közben egyáltalában nem szívja magába az olajat) Tálalás előtt porcukorral megszórhatjuk, majd lekvárral kínáljuk.

    Ajánljuk még:

SÜTŐPOROS FÁNK >>> 

HA NINCS IDŐD SZALAGOSAT SÜTNI: 10 ISTENI FÁNK RECEPT A SÜTŐPOROSTÓL A CSÖRÖGÉIG! >>> 

ILYEN FÁNKOT ESZNEK PERUBAN, AUSZTRIÁBAN VAGY OLASZORSZÁGBAN: FÁNKKAL A VILÁG KÖRÜL! >>> 

Megjegyzés

A fánk tésztája finom, és könnyű, igaz a gluténmentes liszttel azért kicsit tömörebb, mintha fehér liszttel készült volna. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss