Egy nagy edényben vizet melegítünk, amiben a csomagoláson lévő utasítás szerint kifőzzük a tésztát.
Amíg a tészta fő, elkészítjük a bolognai mártást. Egy fej vöröshagymát megpucolunk, és apró kockákra vágjuk. Felforrósított serpenyőben a hagymát megpároljuk egy kevés olajon. Miután a hagyma megpirult, rátesszük a darált húst.
A húst fűszerezzük sóval, borssal és zúzott fokhagymával. Miután a hús teljesen megpirult, hozzáadjuk a paradicsompürét, egy csipet cukrot, a bazsalikomot és az oreganót, majd összeforraljuk.
A ragut egy kevés vízzel higítjuk, hogy ne legyen olyan sűrű. Megkóstoljuk, és ha kell, tovább fűszerezzük.
A kifőtt tésztát leszűrjük, majd átmossuk hideg vízzel. Ezután a bolognai ragu háromnegyedével összekeverjük, majd egy kiolajozott tepsibe öntjük.
Miután a tepsiben elegyengetjük a tésztát, a maradék bolognai ragut is ráöntjük, majd rárakjuk a laktózmentes tejfölt, végül rászórjuk a lereszelt sajtot. Előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük, hogy a tetejére rápiruljon a sajt.
Miután kivettük a sütőből, hagyjuk picit hűlni, majd tálaljuk.
Én úgy szeretem, ha jó szaftos, ezért a bolognai ragut sok vízzel öntöm fel, így sütés közben a tészta nem szívja be az összes vizet. Fontos, hogy a tésztát ne főzzük meg teljesen, a közepe kicsit maradjon kemény. - csibe_fasírt93
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!