Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gluténmentes spenótfőzelék

35 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A gluténmentes spenótfőzelék elkészítéséhez a fagyasztott spenótot kissé felolvasztjuk, de nem gond, ha nem olvad ki teljesen. 
  2. Egy lábosban felmelegítjük a vajat, hozzáadjuk a rizslisztet, és aranybarnára pirítjuk a zúzott fokhagymával. 
  3. Ráöntjük a tejszínt, és alacsony hőmérsékleten csomómentesre keverjük. 
  4. Hozzáadjuk a spenótot, rászórjuk a petrezselymet és a sót. és folyamatosan kevergetve pár percig főzzük. Szükség szerint fokozatosan hozzáöntünk egy kevés tejet a kívánt állag eléréséig.

Tipp: Kohári Éva gluténmentes receptjeit megtalálod weboldalán, a Gluténmentes íz-lik blogon. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss