A liszthez adjuk hozzá a sót, a szódabikarbónát, és keverjük alaposan össze.
Ezután adjuk hozzá a felkockázott, hideg vajat, majd kezdjük el összemorzsolni.
Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá az egész tojást, és a tejfölt, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. (Egy könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk.)
Ezután csomagoljuk be folpack fóliába, majd tegyük be a hűtőbe legalább fél órára.
Vegyük ki a hűtőből a tésztát, majd rizsliszttel megszórt felületen nyújtsuk ki 4-5 mm vastagra.
Ezután kenjük le felvert egész tojással, ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal, majd vágjuk fel ízlés szerinti csíkokra.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb, helyezzük rá a felcsíkozott tésztát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 15 perc alatt süssük szép pirosra. (Én légkeverésnél 170 fokon, 15 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni, mert melegen kissé törékeny.