hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gluténmentes sajtos rúd

mester
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A liszthez adjuk hozzá a sót, a szódabikarbónát, és keverjük alaposan össze.
  2. Ezután adjuk hozzá a felkockázott, hideg vajat, majd kezdjük el összemorzsolni.
  3. Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá az egész tojást, és a tejfölt, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. (egy könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk)
  4. Ezután csomagoljuk be folpack fóliába, majd tegyük be a hűtőbe legalább fél órára.
  5. Vegyük ki a hűtőből a tésztát, majd rizsliszttel megszórt felületen nyújtsuk ki 4-5 mm vastagra.
  6. Ezután kenjük le felvert egész tojással, ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal, majd vágjuk fel ízlés szerinti csíkokra.
  7. A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb, helyezzük rá a felcsíkozott tésztát.
  8. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 15 perc alatt süssük szép pirosra. (Én légkeverésnél 170 fokon, 15 percig sütöttem.)
  9. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni, mert melegen kissé törékeny.

 

Megjegyzés

Hűvös, száraz helyen, konyharuhával letakarva hosszabb ideig eltartható. (persze csakis, ha marad belőle, mert nagyon eteti magát) - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss