Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gluténmentes rakott káposzta

75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A zabot bő, enyhén sós vízben kb. 15 perc alatt roppanósra főzzük, majd szűrőbe tesszük, és folyó víz alatt átmossuk.
  2. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben az olajon megdinszteljük.
  3. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a darált húst, a fűszereket, és lepirítjuk.
  4. Hozzákeverjük a lecsepegtetett zabot.
  5. A káposztát kinyomkodjuk (ha nagyon savanyú, kicsit mossuk át), és a felét egy tűzálló tálba tesszük.
  6. Rásimítjuk a darált húsos tölteléket, lefedjük a káposzta másik felével.
  7. Ráöntünk 1-2 dl vizet, meglocsoljuk tejföllel, és gazdagon megszórjuk reszelt sajttal.
  8. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat hozzá!


Megjegyzés

A téli időszakban érdemes hetente akár többször is savanyú káposztát fogyasztani, hiszen tele van C vitaminnal és igen jó hatással van a szervezetünkre. Ha már karácsony környékén elég töltött káposztát ettünk, akkor ideje áttérni a rakott verzióra. Mi most egy nagyon egyszerű, darált húsos, szeletelt zabos verzióit készítettünk, a tetejét pedig reszelt sajttal szórtuk meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss