A gluténmentes pogácsa elkészítéséhez egy tálban a langyos tejfölhöz keverjük a cukrot, és belemorzsoljuk a friss élesztőt, majd pár perc alatt felfuttatjuk.
Egy keverőtálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót és belemorzsoljuk a vajat. Hozzáadjuk a túrót, a felfuttatott élesztőt és a tojást, majd rugalmas tésztát gyúrunk belőle.
A tésztát rizsliszttel megszórt felületen kinyújtjuk kb. két ujjnyi vastag téglalappá, berácsozzuk egy éles késsel a tetejét, és pogácsákat szaggatunk belőle. A pogácsákat ezután sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és szobahőmérsékleten kelesztjük 60 percig.
A megkelt pogácsák tetejét lekenjük tojással, megszórjuk gazdagon reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.