Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gluténmentes pogácsa

85 perc
bonyolult
átlagos
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A gluténmentes pogácsa elkészítéséhez egy tálban a langyos tejfölhöz keverjük a cukrot, és belemorzsoljuk a friss élesztőt, majd pár perc alatt felfuttatjuk. 
  2. Egy keverőtálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót és belemorzsoljuk a vajat. Hozzáadjuk a túrót, a felfuttatott élesztőt és a tojást, majd rugalmas tésztát gyúrunk belőle. 
  3. A tésztát rizsliszttel megszórt felületen kinyújtjuk kb. két ujjnyi vastag téglalappá, berácsozzuk egy éles késsel a tetejét, és pogácsákat szaggatunk belőle. A pogácsákat ezután sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és szobahőmérsékleten kelesztjük 60 percig.
  4. A megkelt pogácsák tetejét lekenjük tojással, megszórjuk gazdagon reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. 

    Tipp: Kohári Éva gluténmentes receptjeit megtalálod weboldalán, a Gluténmentes Íz-lik blogon.

Ezek is érdekelhetnek

Friss