Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gluténmentes piskótatekercs

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A lisztet kimérjük, majd hozzáadjuk a citromhéjat, a sütőport és a vaníliát.
  3. A fehérjét robotgéppel fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük.
  4. Ezután a tojássárgákat egyenként a habhoz keverjük.
  5. A lisztes keveréket két részletben óvatosan eldolgozzuk a nedves hozzávalókkal.
  6. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  7. Egy nagyobb méretű tepsit kivajazunk (vagy bármilyen tetszőleges zsiradékkal kikenünk), beletesszük a sütőpapírt, majd megfordítjuk a tepsiben. A papír belső fele is vajas lesz, így könnyebben lehúzhatjuk a tésztáról.
  8. Körülbelül 14 percig sütjük. Figyeljünk, hogy a tészta ne száradjon ki, különben eltörik a feltekerésnél.
  9. Miután megsült a piskóta egy tiszta konyharuhára borítjuk, még melegen lehúzzuk róla a sütőpapírt, és óvatosan feltekerjük.
  10. A ruhában hagyjuk kihűlni, majd kenjük meg lekvárral, és tekerjük újra fel.
  11. Ezután hagyjuk kb fél órát pihenni. Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.

CSOKOLÁDÉSZUFLÉ KARAMELLHABBAL (GLUTÉNMENTES) 

LÁNGOS GLUTÉNMENTESEN 

Ezek is érdekelhetnek

Friss