hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gluténmentes piskótatekercs

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás

Elkészítés

  1. A gluténmentes piskótatekercs elkészítéséhez elsőként szétválasztjuk a tojásokat.
  2. A rizslisztet kimérjük, majd hozzáadjuk és elkeverjük benne a citromhéjat, a sütőport és a vaníliakivonatot.
  3. A tojásfehérjét robotgéppel fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, és kemény habbá verjük.
  4. Ezután a tojássárgákat egyenként a habhoz keverjük.
  5. Végül a lisztes keveréket két részletben óvatosan eldolgozzuk a nedves hozzávalókkal.
  6. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és egy nagyobb méretű tepsibe beletesszük a sütőpapírt. Beleöntjük a masszát és körülbelül 14 percig sütjük. Figyeljünk, hogy a tészta ne száradjon ki, különben eltörik a feltekerésnél.
  7. Miután megsült a piskóta, egy tiszta konyharuhára borítjuk, még melegen lehúzzuk róla a sütőpapírt, és óvatosan feltekerjük.
  8. A ruhában hagyjuk kihűlni. Ezt követően megkenjük a lekvárral, és újra feltekerjük.
  9. Ezután hagyjuk kb. fél órát pihenni. Tálalás, szeletelés előtt megszórjuk porcukorral.

Nézzétek meg videón, hogyan készül a gluténmentes piskótatekercs:

Ezek is érdekelhetnek

Friss