Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gluténmentes nokedli 

15 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás

Elkészítés

  1. A gluténmentes nokedli elkészítéséhez egy nagy lábosba feltesszük a sós vizet melegedni. Mikor már majdnem forr a víz, összekeverjük a lisztet, a nagy csipet sót, a tojásokat és a vizet. Ezt a masszát ne hagyjuk hosszan állni, nem kell sokáig kevergetni, legyen éppen csak egynemű. 
  2. Ezután a nokedlit nokedliszaggatóval a forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Megvárjuk, hogy újra forrni kezdjen a víz, megkeverjük a nokedlit, és kb. fél percig főzzük. 
  3. A megfőtt nokedlit egy nagy szűrőbe öntjük, és hideg víz alatt átmossuk. Ha nem fogyasztjuk el rögtön, akkor pár csepp étolajjal keverjük össze, így biztosan nem tapad össze. 

    Tipp: Koháriné Szabó Éva gluténmentes receptjeit megtalálod weboldalán, a Gluténmentes Íz-lik blogon.


Ezek is érdekelhetnek

Friss