Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gluténmentes meggyes piskóta (dobálós)

40 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A gluténmentes meggyes piskóta elkészítéséhez egy keverőtálban a tojásokat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a joghurtot, az étolajat, majd a rizslisztet és a sütőport, majd alaposan csomómentesre összedolgozzuk.
  2. A masszát egy kb. 22x25 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. A lecsepegtetett meggybefőttet megforgatjuk egy kevés rizslisztben, és a piskóta tetejére szórjuk.
  3. Ezután 170 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. A kihűlt sütemény tetejét megszórjuk porcukorral, és már tálalhatjuk is. 

    Tipp: Még több gluténmentes receptet találsz Kohári Éva oldalán, a Gluténmentes Íz-liken.

Ezek is érdekelhetnek

Friss