A meggyzseléhez botmixerrel pürésítjük a meggyet, majd hozzáadjuk a zselatint, aeritritet 1 dl vizet és összemelegítjük. Egy 18 cm átmérőjű formát folpack-kal kibélelünk, és beleöntjük a masszát. Hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
A tésztához a puha vajat (margarint) habosra keverjük az édesítővel, beledolgozzuk az egész tojásokat a tejet és végül a kimért, liszt-mák-sütőpor keverékét, ízesítsük reszelt citromhéjjal, fahéjjal .Simára keverjük a tésztát, majd egy 22 cm-es sütőpapírral bélelt formába öntjük és előmelegített 160 fokos sütőben kb 50-60 perc alatt készre sütjük. Tűpróba!
A krémhez a mascarponét, az eritritetet, citrom levét és reszelt héját habosra keverjük, majd hozzáadjuk a felvert habot és az 1 dl vízben felmelegített zselatint is.
A tésztát vízszintesen két lapba vágjuk, az egyiket visszatesszük a sütőformába és ráhalmozzuk a mascarpone krém felét, majd óvatosan ráborítjuk a zselét, lehúzzuk róla a fóliát, majd a krém másik felét rákenjük, a mákos lappal befedjük.
Hűtőszekrényben dermesztjük egy éjszakát, majd felvert habbal és GM csokival díszítjük.
Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.