A palacsintához először összekeverjük a száraz hozzávalókat, vagyis a rizslisztet, a mákot, a cukrot, illetve a sót, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is, összedolgozzuk, hogy csomómentes tésztát kapjunk. 10-15 perc pihentetés után felforrósított, enyhén vajazott serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
Ha nincs étcsokoládés szilvalekvárunk, akkor 30 dkg szilvalekvárt alacsony lángon megmelegítünk, amikor kellőképp forró, hozzáadunk 60 g feldarabolt étcsokoládét és addig keverjük, míg a csoki el nem olvad.
A palacsintákat megtöltjük a csokis szilvalekvárral és porcukorral meghinte tálaljuk. Igény szerint akár tejszínhabbal is fokozhatjuk az ízhatást.
A tészta receptje ideális változat azoknak, akik érzékenyek a gluténra. Az étcsokoládés szilvalekvár pedig plusz, különleges ízélményt okoz. - Tóth Zsófia
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!