Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gluténmentes linzer

60 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizsliszthez hozzáadjuk a sütőport és a csipet sót, a reszelt citromhéjat, majd összekeverjük. Hozzáadjuk a felkockázott, hideg margarint, majd összemorzsoljuk. Amikor már kellően morzsalékos, hozzákeverjük a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd a közepébe egy mélyedést csinálunk, és beleütjük az egész tojást, hozzákanalazzuk a tejfölt, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát, hogy könnyen nyújtható legyen. (Ha túl száraz lenne, akkor adjunk hozzá még egy kevés tejfölt, ha pedig túl lágy, akkor egy kevés lisztet) Folpackba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük, kb. 30 percre.
  2. Fél óra elteltével rizsliszttel megszórt felületen, kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk, majd tetszőleges formával kiszaggatjuk. (A leeső részeket újra összegyúrjuk, majd szintén kiszúrjuk a formával.)
  3. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb ráhelyezzük a kiszúrt tésztát. 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd kb. 15 perc alatt süssük szép világos színűre. (Én légkeverésnél 170 fokon, 12 percig sütöttem.)
  4. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, mert melegen nagyon törékeny a tészta. A linzert közvetlenül tálalás előtt összeragasztjuk ízlés szerinti lekvárral, majd megszórjuk porcukorral, és úgy kínáljuk.

GLUTÉNMENTES FINOMSÁGOK >>> 

Megjegyzés

Csakis tálalás előtt ragasszuk össze, mert a tészta a lekvártól felpuhul, és széttöredezik a linzer. Száraz, hűvös helyen hosszabb ideig eltartható. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss