Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Levendulás teasüti (gluténmentes recept)

40 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás

Elkészítés

  1. A levendulás teasüti tésztájához a margarint félig megolvasztjuk, majd hozzámorzsoljuk a levendulát. Habverővel közepes fokozaton 1-2 percig verjük. 
  2. Hozzáadjuk a pocukrot, alaposan elkeverjük, majd hozzászitáljuk a lisztet és összedolgozzuk.
  3. Lisztezett deszkán átgyúrjuk a tésztát, majd két részre osztjuk. Akkora hengereket sodrunk belőle, amekkora sütiket szeretnénk végeredménynek.
  4. A deszkát meghintjük nádcukorral és jól átsodorgatjuk rajta a tésztahengereket, majd folpakba csomagoljuk, és egy órát hűtőben pihentetjük.
  5. A hűtőből kivéve a hengereket tetszőleges vastagságúra szeleteljük, bélelt tepsire helyezzük őket, köztük 2-2 ujjnyi távolságot hagyva.
  6. Előmelegített sütőben, 160 fokon, 20 percig sütjük, majd rácson hűtjük. 

Ezek is érdekelhetnek