Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gluténmentes lasagne

90 perc
mester
költséges
4 adag
Allergének
  • Tojás
  • Tej
  • Zeller

Elkészítés

  1. A gluténmentes lasagne elkészítéséhez a bolognai raguhoz a hagymát és a bacont apró kockákra vágjuk, és egy kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst és a zúzott fokhagymát, és az olajon fehéredésig sütjük.
  2. A sárgarépát vékonyra reszeljük, a zellerszárat apró kockákra vágjuk, és a húshoz adjuk. Ezután fedő alatt puhára pároljuk a ragut. Ha szükséges, egy kevés vizet adjunk hozzá.
  3. Ha puha a hús, hozzákeverjük a darabolt paradicsomot, a paradicsompürét, fűszerezzük cukorral, sóval, borssal, oregánóval, római köménnyel és felaprítótt petrezselyemmel, és pár percig rotyogtatjuk.
  4. A tésztához a lisztet egy keverőtálba mérjük, ráütjük a tojásokat, sózzuk és ráöntjük a vizet, majd rugalmas tésztát gyúrunk belőle. A tésztát fóliába csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük 30 percre. A tésztát ezután 5 egyenlő részre osztjuk, és rizsliszttel megszórt felületen kinyújtjuk egész vékony téglalapokká.
  5. Egy kis méretű tepsiben rétegezzük a tésztát a raguval, a tetejét megszórjuk gazdagon reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük. 

    Tipp: Kohári Éva gluténmentes receptjeit megtalálod weboldalán, a Gluténmentes Íz-lik blogon.

Ezek is érdekelhetnek

Friss