hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gluténmentes kréker

mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 20 dkg Schär Mix B liszt
  • 6 dkg vaj
  • 1 db tojássárga (nagy)
  • 18 dkg tejföl (20%-os)
  • 1 kk só
  • 1/2 kk őrölt fehér bors
  • Lekenéshez:
  • 1 db tojásfehérje (nagy)
  • egy csipet só
  • Szóráshoz:
  • ízlés szerint szezámmag, mák, köménymag....

Elkészítés

  1. Tegyük egy tálba a lisztet, adjuk hozzá a sót és az őrölt borsot, majd keverjük össze. Ezután adjuk hozzá a hideg, felkockázott vajat, morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá a tejfölt és a tojássárgát. Ezután gyors mozdulattal gyúrjuk össze a tésztát, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki jó vékonyra. A tojásfehérjéhez adjuk hozzá a sót, villával verjük alaposan fel, majd kenjük vele le a tésztát, és ízlés szerint szórjuk meg szezámmaggal, mákkal..... Ezután ízlés szerint vágjuk fel a tésztát, majd helyezzük egymástól kicsit távolabb, egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra. (Én légkeverésnél 160 fokon, 18 percig sütöttem.) A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni. (amikor kivesszük a sütőből, még nem ropog, de mire kihűl, jó ropogós lesz a kréker)

Megjegyzés

Gluténmentes ropogtatni való. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss