Egy tálban összekeverjük a liszteket, a sütőport, a szódabikarbónát, a datolyacukrot, a vaníliát és a kakaót. Ezután hozzákeverjük a kókuszreszeléket és a kókuszzsírt. Végül apránként hozzáadagoljuk a vizet, és az egészet gyorsan összekeverjük.
A masszát papírkapszlival bélelt muffinformába töltjük. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Nem szeretem a nagyon édes dolgokat. Igazából ez a muffin is cukormentes, mert csak datolyacukrot használtam hozzá, ami valójában aszalt datolya őrölve. Ez a muffin nekem nagyon nagy kedvenc lett, mert a hajdina liszt és quinoa liszt jellegzetes íze a kakaóval számomra nagyon ízletes eredményt adott :) Kávé és keserű csokoládé kedvelőknél ez a muffin előnyben :) - vitaik
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!