Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gluténmentes kókuszgolyó

45 perc
egyszerű
átlagos
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gluténmentes kókuszgolyó elkészítéséhez a kekszhez kimérjük egy keverőtálba a lisztkeveréket és a porcukrot, majd elmorzsoljuk a margarinnal, és rugalmas tésztát gyúrjunk belőle. Sütőpapíron a tésztát 2 mm vastag téglalappá nyújtjuk, és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. 
  2. Egy lábasba kimérjük a kakaóport, a porcukrot, a margarint és a növényi italt, és összemelegítjük. 
  3. A megsült, kihűlt kekszalapot egy késés aprítóval megdaráljuk. Hozzáadjuk  a csokikrémet, a meggylét, rumaromát és alaposan összedolgozzuk. 
  4. Dió nagyságú golyókat formázunk a masszából, és kókuszreszelékbe forgatjuk mindet. Fogyasztás előtt pár órára a hűtőbe tesszük.

Tipp: a golyók közepébe csomagolhatunk 1-1 szem meggyet, attól még pikánsabb lesz. 

Kohári Éva gluténmentes receptjeit megtalálod weboldalán, a Gluténmentes Íz-lik blogon. 

Ezek is érdekelhetnek