Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gluténmentes kifli

150 perc
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A gluténmentes kifli elkészítéséhez a langyos növényi italt egy keverőtálba mérjük, hozzáadjuk a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
  2. A lisztet összekeverjük az útifűvel és a sóval.  A felfuttatott élesztőhöz hozzákeverjük az olvasztott margarint és a tojást, és a lisztre öntjük. 
  3. Nagyon alaposan megdagasztjuk, majd 50 fokos sütőben kelesztjük 35-40 percet.
  4. A tésztát ezután 4-5 egyenlő részre osztjuk, és kifliket formázunk belőlük. Ehhez a bucikat kb. 2 mm vastag, háromszög alakúra nyújtjuk, majd szorosan feltekerjük. A megformázott péksütiket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és pihentetjük további 30 percet szobahőmérsékleten. 
  5. Végül 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. 

Tipp: Koháriné Szabó Éva gluténmentes receptjeit megtalálod weboldalán, a Gluténmentes íz-lik blogon.

Nézd meg videón, hogy készül a gluténmentes kifli:


Ezek is érdekelhetnek

Friss