Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gluténmentes húsgolyók burgonyagombóccal, sajtmártással

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A húsgombóchoz a hagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk, a petrezselymet felaprítjuk.
  2. Az összes hozzávalót kimérjük egy keverőtálba a darált csirkemellel együtt és alaposan összegyúrjuk.
  3. Dió nagyságú golyókat formázunk és gluténmentes zsemlemorzsába forgatjuk.
  4. Egy serpenyőben olajat forrósítunk és aranybarnára sütjük a golyókat.
  5. A burgonyagombóchoz egy keverőtálba mérjük a burgonyapelyhet, hozzáadjuk a vizet és összekeverjük.
  6. A „krumplipüréhez” keverjük többi hozzávalót, és egynemű tésztát gyúrunk.
  7. Dió nagyságú golyókat formázunk és bő, enyhén sós vízben pár perc alatt készre főzzük.
  8. Kínálhatjuk paradicsom- vagy sajtmártással.

Tipp: Kohári Éva gluténmentes receptjeit megtalálod weboldalán, a gluténmentes íz-lik blogon. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss