Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gluténmentes gyümölcskenyér

55 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A gluténmentes gyümölcskenyér elkészítéséhez az aszalt gyümölcsöket és az olajos magvakat rusztikusra vágjuk, majd rizslisztbe forgatjuk, így nem fog lesüllyedni a sütemény aljára.
  2. A tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, a vajat egy lábosban felmelegítjük.
  3. A vajat forrón, óvatosan a tojásos habhoz csurgatjuk folyamatos keverés közben, majd beleforgatjuk spatulával a sütőporral elkevert rizslisztet, a citrom lereszelt héját, végül a felaprított gyümölcsöt és a magokat.
  4. Egy kb. 12x30 cm-es sütőforma alját kibéleljük sütőpapírral, és belesimítjuk a masszát. Ezután 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk a tetejét. 

    Tipp: Kohári Éva gluténmentes receptjeit megtalálod weboldalán, a Gluténmentes Íz-lik blogon.

Ezek is érdekelhetnek

Friss